Bibelfokus, vetet och ogräset

När nu säden växte upp, syntes också ogräset. Då gick tjänarna fram till sin herre och sade till honom: Herre, sådde du inte god säd i din åker, varifrån har den då fått ogräs ? Då sade han till dem: det har en ovän gjort. Tjänarna sa till honom: Vill du att vi samlar ihop det ? Då sa han: Nej, för att ni när ni samlar ihop ogräset, inte samtidigt skall rycka upp vetet. Låt båda växa tillsammans. Och i skördetiden skall jag säga till skördemännen: Samla först ihop ogräset, och bind det i knippen till att brännas upp, men samla in vetet i min lada. Matt 13: 26-30

Det här sa Jesus skulle hända vid världens ände och nu kan man redan se hur (änglarna) skördearbetarna börjat samla in ogräset, det hela ser ut som en väckelse och här har katolska kyrkan en huvudroll ( fast de själva inte förstått det) och det går under namnet ”eukaristisk gemenskap”. Kallad den falska ekumeniken av de som står utanför. Sveriges kristna råd  har redan förbundet sig att fira en eukaristisk gemenskap. M.a.o en gemenskap underställd Påven och det bakom ryggen på vanliga medlemmar. Efter det här insamlandet av ogräset kommer en äkta väckelse då skördemännen skall samla in vetet i  Guds lada. Det är något att verkligen se fram emot, det blir en riktig skördefest.

Det finns en del som inte har förstått det här orden från Jesus utan försöker att rycka upp ogräset medan de ser sig själva som stora profeter. Den mest kända av dessa i Sverige är bloggen bibelfokus.

Håkan Nilsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar