Upploppen i Stockholms förorter

gangster

VARNING, det finns en plats som är hetare

Politiker och andra ”kloka” grubblar över orsaken till upploppen i Stockholms förorter, men förklaringen är mycket enkel. De stackars ungdomarna saknar helt uppfostran och vet inte vad som är rätt och fel. Varför lyfts inte föräldrarnas ansvar fram i debatten, och varför tillåter de sina barn vara ute och härja på nätterna? Tycker de att det är spännande att sitta framför TV-apparaten och se hur deras barn härjar ute på stan.

Det behövs mera utbildning hävdar politikerna, men utbildar man gangsters, blir de bara mer raffinerade gangsters. Det måste till mera resurser, det är alla överens om, men resurser kan inte ersätta uppfostran. Nej, sätt både barn och föräldrar i söndagsskola och inpränta den kristna värdegrunden i dem, och ge ett anslag till alla, med de tio budorden, att sätta upp hemma i köket.

Håkan Nilsson

Annonser

2 Responses to Upploppen i Stockholms förorter

 1. Birgit Severin Forslund. skriver:

  Håller med till fullo!

 2. Gloria skriver:

  Saknar uppfostran? Det har jag svårt att tro på. Jag har svårt att tro att varje förälder som har ett barn som var med och bidrog till upploppen i förorterna har fått en dålig uppfostran. En dålig uppfostran kan väl vem som helst ha fått men det betyder inte att man går och bränner bilar för det?
  Hur mycket tror du att en förälder kan göra när en ungdom helt har bestämt sig för att strunta i vad föräldrarna säger för att han hellre vill följa sina vänner och göra samma sak som dem för att det är roligt, spännande eller ger utlopp för en ilska, besvikelse eller sorg som vi inte känner till.
  Föräldrars ord betyder ibland ingenting när omständigheterna tar över. Då är det upp till dig själv som individ att besluta om du vill lyssna på vad dina föräldrar har sagt eller inte. Hur många barn med kristna föräldrar och som har fått en ”god uppfostran” har inte valt att gå sin egen felaktiga väl och helt strunta i det som föräldrarna lärt dem under deras uppväxt?
  Om ungen inte vill göra som du säger, ska du låsa in honom eller henne för det? Man brukar väl säga att vi har en fri vilja.
  Jag är inte för upploppen men det går inte att lägga hela skulden på föräldrarna särskilt om man inte vet om de har gjort allt de kan eller inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: