Vem är den person som bor i mig ?

chompooFoto Yindee Nilsson

Glad över sin nyförvärvade bibel började Compoo
att läsa den redan på tillbakaresan från Bangkok

Min fru Yindee har bett mycket till Gud för sina släktingar i Thailand och för två år sedan när hon var i Thailand fick hon be för en systerdotter till frälsning i Bangkok och även döpa henne.

Hon reste den 10 jan – 6 febr i år åter till Thailand, hälsade först på sin son och hans familj, reste sedan till en syster från sina hemtrakter. Träffade där för första gången en systerdotter Compoo och hennes man Bill. Då berättade Compoo att hon för två år sedan köpt två DVD-filmer, en om Moses och en om Jesus. Detta hade gjort att de börjat tro på Jesus, och hon upplevde efter det att en person bodde i henne som tydligt talade till henne. Han sa bland annat att hon skulle börja be för sjuka, dessutom hade hon fått ett bönespråk som hon själv inte förstod. Hon hade ingen Bibel och ingen kristen att rådfråga. Hon gick till några som spådde för att fråga vad det var för person som bodde i henne, men de skickade iväg henne för att hon störde deras verksamhet.

Så kom Yindee till hennes hjälp och Compoo fick veta att det var den Helige Ande som bodde i henne och talade till henne och att bönespråket hon fått var tungotal. När Yindee gett henne de första grunderna döpte hon sedan Compoo. Sedan for de glada till Bangkok och införskaffade en bibel till henne. Nu har drömmen för Yindee att flytta till Thailand tagit ny fart, genom det hon fått vara med om  och upplever att en grund redan är lagd för ett missionsarbete i Thailand. Den här berättelsen pekar tydligt på att uthållig bön lönar sig. Gud fångade upp det här paret utan någon människas medverkan, så att de var lagom förberedda tills Yindee kom dit.

chompoo2

Annonser

3 Responses to Vem är den person som bor i mig ?

  1. Celia skriver:

    Helt fantastiskt! Eftersom jag läst boken om Yindee blir allting extra speciellt och verkligt. När en person blir frälst arbetar hela himlen på att hennes familj också ska bli frälst. Här blev det mycket konkret!

  2. Sefast Tronde skriver:

    Uppmuntrande vittnesbörd! Gud gör sannerligen långt mer än vad vi kan bedja och tänka. Skulle bara önska att alla religiösa hinder i vårt land skulle falla samman, och vi åter finge höra vittnesbörden flöda fritt här i vårt eget land.

  3. Birgit Severin Forslund. skriver:

    Otroligt starkt och uppmuntrande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: