RIKET OCH DEN HEBREISKA RÖRELSEN

Varje återupptäckt i Guds ord har lett till väckelse, men också till förföljelse. Så var det när man upptäckte rättfärdighet genom tro, troendedopet och Pingsten med andedopet. Alla blev de förföljda och förföljde sedan själva andra som gjorde nya upptäckter.

I dag har vi den Hebreiska rörelsen som sprider sig på gräsrotsnivå. Den är ingen ny lära utan en uppenbarelse som bör tas emot i hjärtat och inte i huvudet och den är starkt kopplad till Jesu nära förestående återkomst.

Vi är så vana att fråga oss själva vad kan jag få ut av det här, men här får vi lyfta blicken och fråga oss, vad kan Gud få ut av det här? “Mitt Rike hör inte till denna världen” sa Jesus. (Joh. 18:36). Hans rike är ett andligt rike som först vid denna tidsålders slut skall bryta fram i synligt majestät. Det är min fasta övertygelse att vi lever i denna tidsålders slut och att Gud har rest upp den Hebreiska rörelsen för att bana väg för Jesus återkomst och förbereda oss för ett regeringsskifte här på jorden.

Evangelium har blivit predikat och människor har blivit helade, omvända och upprättade i stora skaror. Men Jesus har också sagt “Och detta evangelium om RIKET skall bli predikat i hela världen till ett vittnesbörd för alla folk, och då skall änden komma” (Matt. 24:14). Det är min fasta förvissning att detta om att predika evangeliet om Riket är den Hebreiska rörelsens uppgift och då alldeles speciellt ett uppdrag för de Messianska judarna.

I många kyrkor (särskilt i större sammanhang) i dag predikas ett evangelium som gör Kristi brud till prinsessan på ärten. Men den Hebreiska rörelsen skall resa upp Kristi brud, lära henne att förvalta den seger som Jesus redan vunnit och förbereda henne för att regera med Kristus Jesus.

Den Hebreiska rörelsens uppgift är också att utrusta Kristi brud, så att Judarna kan se Jesus, när de möter henne.

Annonser

3 Responses to RIKET OCH DEN HEBREISKA RÖRELSEN

 1. Björn bloggaren skriver:

  Man kan ju ha olika syn på den hebreiska rörelsen, men problemet som jag ser, är att de för människor in i det gamla förbundet.
  Det gamla förbundet är slut och då blir det fel att gå in i det.
  Vi skall hålla oss till evangeli lära och den säger bla, att vi är dödade från lagen för att leva för Kristus. Rom 7.
  Om vi då går tillbaka till det gamla förbundet med lagen och dess stadgar, då begår vi på ett sätt äktenskapsbrott, för vi går ju tillbaka till det somm vi blivit dödade från.

  Sabbat, högtider och matregler är det gamla förbundet, likaså omskärelse, kan man inte se att det för människorna bort från troheten till Kristus, till trohet mot bokstavens förbund.

  Det nya förbundet är ett andens förbund, det gamla är ett bokstavens förbund och det är stor skillnad!

  Bb

  • singingdogblogg skriver:

   Välkommen till Singingdogblogg Björn bloggaren. Alla rörelser har människor som agerar i köttet, så också den Hebreiska rörelsen, men för den skull kan man inte förkasta hela rörelsen. I den Hebreiska rörelsen innesluter jag inte Messianska Föreningen och andra som kommit helt snett. Jag har tagit del av undervisning från Mark Biltz, Eddie Chumney och Bill Cloud under alla tillfällen de undervisat i Sverige. Ingen av de tre har någon gång uppmanat åhörarna att leva som Judar eller gå tillbaka till det gamla förbundets regler och lagar. Vad jag upplevt som mycket intressant i deras undervisning är att de visar på Jesus i gamla förbundet och det profetiska budskapet för vår tid, som fins i gamla förbundets berättelser. Kristendomens rötter är ju i Moses, profeterna och apostlarna, inte i Augustinus, RKK och andra kyrkofäder. Lyssna på den ovan nämnda undervisningen, det är en ögonöppnare som vi behöver för den tid vi lever i. MVH Håkan.

   • Björn bloggaren skriver:

    Tyvärr så är det så, att både Eddie Mark, direkt eller indirekt menar att man skall hålla sabbaten, högtiderna och matreglerna.
    Detta leder till ett liv i det gamla förbundet. ( Se intervju med Eddie)

    Däremot tycker jag att all undervisning från GT är intressant och skall ej förkastas, men en sållning bör göras genom NT!

    Bb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: