Profeten Owuor utmanar trosrörelsen och andra tiggare

Den 30/9 och 1/10 var jag i Gnarp och lyssnade till en mycket intressant profet, Dr David Owuor från Kenya. Han kan med rätta kalla sig profet, för många av hans förutsägelser har gått i fullbordan. Många naturkatastrofer han varnat för har inträffat, gå in på hans hemsida och se. www.repentandpreparetheway.org

Han förmedlade många uppenbarelser, och de var alla förankrade i Ordet. “Är en uppenbarelse inte förankrad i Ordet, skall man inte ta den till sig”, sade han.

Något som imponerade på mig var hans syn på pengar. Han tog inget betalt för besöket, inte ens för resan för sig själv och sina medarbetare, inga kollekter eller långa kollekttal. Dessutom delade han ut DVD-skivor till ett värde av flera tusen kronor. “Kopiera dem gärna” sa han. Han bjöd också in alla närvarande att komma till Kenya. “Vi hämtar er vid flygplatsen och besöket kommer inte att kosta er någonting” bedyrade han.
Han fördömde också i rätt starka ordalag när förkunnare lever i lyx. Vilken utmaning, inte minst för trosrörelsen som inte lever i tro utan i tiggeri. Och hela tiden beskattar de sina får till det yttersta. Dr Owuor sa “om det är Gud som äger fåren, så betalar Han.”

För ett antal år sedan hade David Wilkerson ett varnande budskap till Sverige, men ack, inget hände. Nu har Gud skickat en annan profet, hans budskap var: omvändelse från synd och likgiltighet. “Om inte ledare och predikanter börjar tala omvändelse och ett rättfärdigt liv, kommer Gud att hoppa över dem och upprätta ett nytt ledarskap”. Reaktionerna låter inte vänta på sig, Bernt Isaksson hade upplåtit sin blogg till en viss Ingela som ”granskade” Owuor. Hon granskade till och med hans klädsel, efter den långa själiska granskningen avslutar hon “ i stor ödmjukhet Ingela.” Hade hon varit ärlig borde hon ha skrivit, ”i stort högmod Ingela”.

Du bör lyssna på hans undervisnig när han var i Gnarp, du kan göra det på www.ustream.tv/recorded/17596907

Annonser

13 Responses to Profeten Owuor utmanar trosrörelsen och andra tiggare

 1. Celia skriver:

  Lyssnade på honom i Jönköping. Man kan säga och tycka vad man vill om profeter – de är knepiga helt klart. Läser man i bibeln får man det bekräftat: Hosea gifte sig med en prostituerad ( hur vist är nu det?) Jesaja skulle gå naken ( vilket omdöme hade han egentligen?) Jona var en riktigt fegis ( låter inte som en riktig profet) Jeremia lipade hela tiden (vilken svagis). Elia sprang och gömde sig för han var rädd för en arg tant (gör en gudsman sånt?)

  Gud ger var och en en speciell kallelse. Hur de går klädda och hur de framför sina grejer får vara profetens sak med Gud. Vi som lyssnar ska lyssna till budskapet. Dr Owuors budskap var enkelt och tydligt. Jesus kommer snart. Kl är 23.59. Är vi helt förvissade om att vi är täckta av Jesu blod? är våra kläder vita och fläckfria inför hans återkomst som en tjuv om natten, då han hämtar oss som sin brud?
  Han reser land och rike kring för att uppmana kristna till omvändelse och helgelse. Ingen kan väl påstå att det budskapet skulle vara fel. Och framför allt, som du skriver Håkan, hans budskap kostade oss ingenting. Nu är det upp till var och en att rannsaka sig själv. Men gör det fort. Tiden är kort.

 2. singingdogblogg skriver:

  Tack Celia för en mycket bra kommentar, Du borde skicka den till berndt Isaksson blogg där en gästskribent vid namn Ingela sågat Owuor, inte i ordets ljus utan i köttet.

 3. Sefast Tronde skriver:

  Bra kommentar Celia!

  Det är skamligt av Berndt Isaksson att ta in så insinuerande gästblogar, som den som kritiserar Dr. Owuor för allt möjligt ovederhäftigt, bl.a. hans klädsel, och som är undertecknad av en Ingela D. Häver man ur sig sådana anklagelser bör man i vart fall kunna stå upp för vem man är.

  Undertecknad, har i likhet med er Håkan och Celia, hört Owuor själv, och även talat så väl med honom som flera av hans medarbetare. Hans förkunnelse är helgelse och omvändelse, och hans uppdrag är att predika detta för att göra brudeskaran redo inför Jesu tillkommelse.

  Owuor har även fått ett flertal olika profetior gm. uppenbarelser, främst gällande bibliska eskatologiska händelser. Han understryker dock jämt att alla profetior skall prövas mot bibelordet av dem som hör dem.

  De som menar sig vara väktare genom att offentligt kritisera och förtala någon, utan att först förmana enskilt, som Bibeln föreskriver, drar onekligen en dom över sig själva. De har ingen profetisk smörjelse i sina liv, och är endast och allenast elakhetens och ondskans förtalare, utan att förstå det själva. Ingela D och Berndt Isaksson om några, borde besöka Owuor och lyssna till hans budskap om helgelse och omvändelse. För synd är vad de gjort sig skyldiga till genom sitt förtal, och Gud har inte anseende till person, och hos Honom finns ingen tolerans för synd.

  Skulle f.ö. aldrig påtala Ingela D och Berndt Isaksson deras synd på detta sätt, gm. blogkommentar, om de själva inte först hade förtalat gm. samma media. Men kommer jag väl på benen, och får krafterna åter skall jag förvisso även ställa dem till svars enskilt, åtminstone Berndt Isaksson som i vart fall går att finna. Vem Ingela D är vet jag inte, hon verkar inte vara hederlig nog att framträda med vem hon är.

  Så Ingela D, om du läser det här så ge dig till känna. Jag är inte svår att hitta eller få tag på, för det finns bara en med mitt namn.

  MVH / Sefast Tronde

 4. Josef skriver:

  Hej,
  jag skall ta och titta på denna Profet.
  Jag känner mig själv väldigt osäker.
  Jag har sett honom tidigare och då var han helt fel ute och profeterade om saker som aldrig skedde.
  Han satte datum, så det var lätt att se att det inte gick i fullbordan.
  Sedan bara för att man inte frågar om pengar behöver inte betyda något.
  Bara för att de predikar omvändelse behöver inte betyda något. Ganska många speciellt inom pingst förkunnar en lagisk helgelse.

  En profet har alltid 100% rätt. De misslyckas inte i sina förutsägelser. Skulle inte Gud vara suverän över sitt ord?
  Vad vore det för Gud som i bland har fel i sina profetior?

  Jag skall kolla på hans budskap och återkommer i fall jag ändrar åsikt.

 5. Josef skriver:

  ”så vet: När profeten talar i HERRENS namn och det han säger inte sker och inte går i uppfyllelse, då är detta något som HERREN inte har talat. I sin förmätenhet har profeten talat. Du skall inte vara rädd för honom.” – 5 mos 18:22

  ” Men när det kommer – och se, det kommer – då skall de inse att en profet har varit ibland dem.” – Hes 33:33

  ”Och Samuel växte upp, och HERREN var med honom och han lät ingenting av allt vad han sagt falla till marken. ” – Sam 3:19

  • Sefast Tronde skriver:

   Bäste Josef, bra och välsignade bibelord du citerar. Men även i dessa verser kan du finna något du tydligen inte ser.

   Eftersom du så tydliggjort att du behöver läsa på mer, ty det finns förvisso många bibelställen att återge i denna sak, ser jag det inte som min uppgift att bjuda dig en lätt genväg eller förklara detta vidare för dig. Du får i stället lära dig läxan själv, just därför att du så väl behöver den.

   Man kan endast tala till ett öppet hjärta, och därför vore det en välsignelse för dig om du förstod detta. Polemik är inte min avsikt, utan snarare en stilla förmaning till ödmjukhet inför Guds Ord. Gud älskar förvisso alla, men Han har Sin gemenskap med dem som älskar Honom. Och det är min förhoppning att du skall få bli till välsignelse. Vägvalen gör vi själva.

   MVH / Sefast Tronde

 6. Ulf P skriver:

  Kan bara konstatera efter ha kollat på nätet att David Owuor förusäger jordbävningar i väldigt många länder. Är 2005 sa han att det skulle bli jordbävnigar i en tredjedel av värden inklusive Tyskland,Ryssland och Iran.Efter det har han plussat på med fler länder b.l.a Sverige. Upp till var och en att pröva.

  • singingdogblogg skriver:

   Välkommen till singingdoggblogg Ulf. Jag vet inte så mycket om honom som profet, men jag tror inte att han angivit några datum så det återstår att se. Jag var i Gnarp och lyssnade på hans undervisning när han var där och den var mycket biblisk och bra. Han betonade omvändelsen och Jesus återkomst mycket starkt, och hans syn på ekonomin var imponerande.

 7. Evelyn Kamikazi skriver:

  Jag vill säga till dem som inte tror på profétier att de har fel för att det kan ta hur många år som helst även mer än 10 år innan det händer. Att säga att det inte ska bli jordbävningar i Sverige för att det har gått bara några år är helt fel. Gud har inte bråttom och profeten ljuger inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: