Profetiskt budskap med blixt och dunder

Björken slog ned som en flugsmälla och blev liggande med toppen på bron.

Det har inte hänt särskilt mycket på den här bloggen under sommaren, men det har hänt desto mer här på vår gård. Det hela började i maj då jag en natt vaknade av att jag var blöt på ryggen, vattensängen hade sprungit läck.
Därefter började jordvärmepumpen att krångla och skapade höga reparationskostnader.
Under kvällen den sista maj stod vi  ute på gården, då det började bli mörkt på himmelen. Jag körde in bilen i garaget och vi gick upp till vår bostad och satte oss ned i det lilla vardagsrummet. Plötsligt fylldes hela rummet  av ett bländande ljus och en smäll så kraftig att huset skakade. Det var blixten som slog ned i björken, bara några meter utanför vår dörr. Björken exploderade och det låg näver över hela gården. Sedan grävde blixten upp en fåra fram till avloppsbrunnen där den slog ur en bit från cementlocket, fortsatte sedan till nästa brunnslock och slog även där en bit ur det locket. Allt i huset blev utslaget. Efter 14 dagar återfick vi telefon, då reparatören konstaterat att kabeln hade bränts av mot en spik uppe på trossbotten.

I allt detta kunde vi konstatera att vi hade Guds beskydd. Hade vi varit kvar ute på gården så hade jag nog inte suttit här och skrivit i dag . Hade vi inte strax innan kört in bilen så hade björken klippt den på mitten. och det tog inte eld uppe på trossbotten bland spån och damm. Vår hund Talita blev åskrädd efter den här smällen. En vecka efter det här äventyret kunde jag inte komma ut på nätet. Efter 14 dagars felsökande här i huset medgav Bredbandsbolaget att de hade en driftstörning. Först nu har det börjat att fungera, så de har verkligen satt mitt tålamod på prov.

I allt detta har vi inte låtit satan stjäla vår glädje och vi har sagt, att nu kommer Gud  att öppna en  dörr  för oss. Mycket riktigt var det så, men det skall jag berätta om vid ett senare tillfälle. Det är förklaringen till att bloggen legat nere hela sommaren, men nu skall den börja leva igen.

Annonser

5 Responses to Profetiskt budskap med blixt och dunder

 1. Tony Malmqvist skriver:

  Låter bra det Håkan! Ser fram mot fler och spännande inlägg från din sida.

 2. vanja skriver:

  Ja, det var mycket på en gång, och skulle troligtvis ta knäcken av en, om man inte hade Jesus vid sin sida. Men allt samverkar ändå till det bästa, när Gud får råda. Ha en bra dag med Herren! /Kram!

 3. Celia skriver:

  Oj, vilken sommar!! Uppståndelsens kraft finns även i bloggar – även min ska nog få mera liv framöver!

 4. Birgit Severin Forslund skriver:

  Glad att Ni är tillbaka och ser fram emot nya bloggposter.

  Var välsignade!

 5. Birgit Severin Forslund skriver:

  Psaltaren 10:14

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: