Biskop E. Brunne och sexiga brudar

Stackars tanter tänkte jag… kan det vara så att de inte lyckats attrahera någon man och därför lever i ett homosexuellt förhållande. Gud vet hur det är med den saken (svårt att föreställa sig biskop E. Brunne exponerad på en verkstadsvägg). Men jag vet också en sak, Biskop Brunne är ingen förebild som hon sagt att hon vill vara, men däremot ett tidstecken.

Läser man historieskrivarna från Romarrikets tid, kan man lika väl tro att det är en beskrivning av den tid vi lever i. Då som nu var samhället översexualiserat, med utbredd homosexualitet och kroppsfixering, som aposteln Paulus uttrycker det: ”Människorna skall älska vällust mer än Gud”.

Ibland lyser ett ljus till i mörkret. Vi var nyligen in på en däcksverkstad, och tänka sig, där fanns inte en enda sexig halvnaken brud på väggen, inte ens en förebild. Där hängde istället en bild på en mysig hund. Det är kanske inte helt ute med oss?
Det kan finnas en strimma ljus där man minst anar det, inte i Storkyrkan men väl i den lilla Verkstaden.

Annonser

7 Responses to Biskop E. Brunne och sexiga brudar

 1. Sefast Tronde skriver:

  Utmärkta reflektioner!
  Sanningen är ju att det som meriterar i vår tid inte är det som man förr i tiden benämnde kompetens, alltså kunskap utöver det ordinära. Skall man alltså bli biskop i dag är det en större merit att vara homosexuell än att vara extraordinärt förankrad i bibeln och den kristna tron. Varför? – Just därför att de som innehar makten, först och främst politiskt men även i högsta grad kyrkligt inte vill ha bibelordets dom över sig. Då är det bättre att försöka skaffa sig monopol på Gud, tränga sig fram med armbågarna och ta chefskap över Honom som är och dra med sig andra ner i förfallet. Skall man komma till helvetet vill man försäkra sig om att vara i gott sällskap.

  Överhetens tydliga förakt för oss som arbetar och beder här nere på verkstadsgolvet börjar, tack och lov, falla kraftlöst ner, såsom ordspråk i dårars mun. Tiden kommer, ja den är redan här, då det är i verkstan det som skall göras verkligen sker – och inte i katedralerna. Där är det ”bara ord men ingen verkstad”.

  Än en gång kommer den ende levande Guden att låta Sitt namn komma till ära genom människor som älskar och ärar Hans namn!

  MVH / Sefast Tronde

 2. Tony Malmqvist skriver:

  Bra Håkan! G illar skarpt dina inlägg i hela den här bloggdjungelen som är. Har lagt till din blogg i min länklista, tycker liksom den hör hemma där.
  Ha en fortsatt trevlig helg! Mvh Tony M

 3. bella skriver:

  Gud älskar oss, oavsett vilken sexualitet man har.

  • singingdogblogg skriver:

   Välkommen till singingdogblogg. Helt rätt, Gud älskar alla, men Han älskar inte när vi gör det som är fel (synd) och det är Gud som talat om i sitt ord vad som är fel och som skiljer oss från honom. Därför blir det väldigt pinsamt när man från Talarstolen enligt ordet förmanar mot rasismen, men själv inte underordnat sig ordet. I 1 kor. 6:9-10 skriver Paulus: Vet ni då inte att de orättfärdiga inte skall ärva Guds rike. Sedan nämner han en lång lista av orättfärdiga handlingar. Däribland också homosexualitet och avslutar med orden att de inte skall ärva Guds rike.

 4. Celia skriver:

  Du vet var orden skall sitta. Mitt i prick! Var välsignad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: