Vad har Ulf Ekman och Jonas Gardell gemensamt?

” Den som smickrar sin nästa breder ut ett nät för hans fötter”
Ords. 29:5

Ulf Ekman och Jonas Gardell skulle nog inte samsas i samma sandlåda, men en sak har de gemensamt. De älskar båda att bli smickrade och upphöjda av människor.

När man läser kommentarerna på Ulf Ekmans blogg, ser man hur de upphöjer och smickrar honom. Varför säger han inte ifrån sig dessa pinsamma kommentarer?  Även tidningen Världen i Dag som är ett organ för att upphöja Ulf och Livets Ord.

Lika så är det med Jonas Gardell, han älskar att bli smickrad och upphöjd på Guds bekostnad. Man kan se att de båda herrarna redan trasslat in sig i nätet. Jonas har gått ner sig i det teologiska träsket och Ulf har förirrat sig på retreatgården Berget, där han underordnar sig Per Mases buddhistiska traditioner och Zen-meditation.

Det tragiska är ett de drar andra med sig i sin förvirring, sådana som tycker det känns viktigare att sola sig i deras glans än att träffas av Guds ljus.

Och – de som sprider detta smicker, vad har de för ansvar ?

Annonser

19 Responses to Vad har Ulf Ekman och Jonas Gardell gemensamt?

 1. Sefast Tronde skriver:

  Ja, sant men beklämmande!
  Likheterna mellan Jonas Gardell och Ulf Ekman är slående i det avseende som inlägget beskriver.

  Bra Håkan, vi får hoppas att detta är ytterligare en av de små droppar av vishet som får verka till att så småningom upprätta Ulf Ekman!

  Sedan många år har jag läst såväl Missionsmagasinet som Världen i Dag, där jag även är en av de mindre aktieägarna. I så gott som varje artikel som handlar om vad Ulf Ekman gör eller gjort står hans namn nämnt minst 10 mot ett mot namnet Jesus. Nästan alltid illustrerat med flera bilder på UE ur ett fördelaktigt perspektiv som framhäver hans fördelaktiga utseende.

  Inte nog med det, han tycks tyvärr omgiva sig med en skader av beundrare som alltid får komma till tals och uttala sig om vilken beundransvärd person UE är på alla sätt och vis. Rent ut sagt får han all ära, men vilken får Jesus som ständigt tycks stå i skuggan av Ulf?

  Att låta sig smickras, upplyftas och äras på detta vis är sannerligen en snara för Ulf Ekman. Stackars, stackars Ulf…

  Ju fortare han går ordentligt och brutalt i väggen och får möta verklig förkrosselse desto bättre. Då kanske vår fattiga svenska kristenhet så småningom kan få tillbaka den Ulf Ekman som Gud menat att han skulle vara, en som får vara till nytta i Guds Rike.

  Jag önskar Ulf Ekman en verklig erfarenhet av det som Emil Gustavssons sång så väl beskriver: ”Ett stilla barnahjärta man får ej hur som helst, det går ej utan smärta att bli så genomfrälst. Det kostar tåreströmmar för än jag helgats så, att alla mina drömmar i Jesu Ande gå.”

 2. Stefan Sandell skriver:

  ”Bara en som själv aldrig upplevt en djup förkrosselse kan uttrycka sig på det sätt du gör Stefan. Har du suttit med bara fötter ute i djupsnön och skrivit det här inlägget?”

  Såg jag bloggaren ovan kommentera en annan bloggare som var lite raljerande över Benny Hinns ”äktenskapsproblem”. Samma undran kan jag nog ha över inlägget ovan.

  Har observerat ett antal kritiker genom åren som ständigt är sura över Ulf Ekman och hans tjänst som Gud välsignat år(-tionde) efter år(-tionde).

  Skulle unna alla Guds barn ett välsignat liv i stället, där man glädjer sig över allt gott som Gud gör i olika sammanhang.

 3. Håkan Nilsson skriver:

  Benny Hinns ”äktenskapsproblem” är ett misslyckande och jag vidhåller att det är osmakligt att raljera över en person som har så svåra problem. Jag skulle känna empati också om det skulle vara en svensk andlig ledare i samma situation.

  I mitt inlägg om Ulf E handlar det om något helt annat. Jag kan inte känna någon empati för en andlig ledare som väljer att underordna sig en retreatledare som helt öppet sysslar med yoga och zen-terapi som Per Mases gör. Det förvånar mig att han även i år förlägger retreaten hos Mases på stiftelsen Berget, trots all kritik från förra året. Jag är absolut inte sur över Ulf Ekmans och hans tjänst.

  Guds kärlek står på två ben, lamm och lejon. Barmhärtighet mot människan och helig vrede mot det som är fel. Att Ulf Ekman låter sig upphöjas som han gör finns det väl inget stöd för i Bibeln och alla som smickrar honom har också ett ansvar. Och det är inte omöjligt att det är orsaken till att han beblandar sig med det som Gud hatar.

 4. Patrick Olund skriver:

  Du, Håkan har kanske aldrig lagt märke till att UE aldrig kommenterar sin blogg. Det är ganska hårda anklagelser du går ut med men det är ju inte första gången du gör detta så det är ju inte konstigt.

 5. singingdogblogg skriver:

  Förstår inte vad du menar, jag har aldrig skrivit att UE kommenterar sin blogg, om du inte läst inlägget så måste du göra det innan du skriver en kommentar, det blir mycket bättre så.
  Gud välsigne dig Patrick.

 6. Östen skriver:

  Är det inte dax att sluta fara med villfarelser om Berget och Mases?

 7. Håkan Nilsson skriver:

  Det är Berget och Mases som far med villfarelse, inte jag. 1 budet lyder ”Du skall inga andra Gudar hava jämte mig” Zen-meditation och yoga är andra gudar och inget gemensamt med kristendom. Är det inte dax att börja lyssna till Gud och inte till vilsna ledare.

 8. hulda3 skriver:

  Något har hänt med Livets Ord och Ulf Ekman. Och det är inte bra det som hänt

  Nu stoppas också allas kommentarer, alla de som har frågor.

  • singingdogblogg skriver:

   Tyvärr är det helt rätt som du skriver. Det märkliga är att alla i ledande ställning där inte ser vad som pågår. Vad som gäller är nog blind lydnad i utbyte mot en position. Gud är med dig Hiulda, glada tillrop i HERREN från Håkan och Yindee

 9. hulda3 skriver:

  Jag har har varit djupt förknippad med trosrörelse. Ulf Ekman hade man nästan en förälske till som förkunnare och ledare. Han förblindar en med sin brillians och skapsinne. För brilliant är han.
  Ibland kommer ett slags storhetsvansinne över vissa människor som är brillianta. Historien är full av sådana berättelser…

  Jag hade reagerat över en del saker innan UE åkte till Israel, men inte fått något gehör. jag var avfällig hette det.
  När sen Ulf Ekman kom hem från Israel var han förändrad på ett nytt sätt. Jag tog de mina och mig själv och tog oss ur situationen snabbt och kvickt. Jag tänkte nämligen att UE hade drabbats utav Jerusaemsyndromet och fått storhetsvansinne, på allvar.

  Sen levde jag i min lilla bubbla i små sammanhang. Brydde mig inte om världen alls, tills jag upplevde att Gud bad mig skriva om världen och vad som händer. Då först började jag att se mig omkring och blev varse att det råder en våldsam förvirring. Kära nå vad snurrigt allt känns

  Ulf Ekman startade Världen Idag, men släppte den aldrig. Han sitter som styrelseordförande och alla lyder honom blint. Precis som många gör idag. Och man blir blind i hans sällskap och närhet. Det är en sak som är säkert.

 10. hulda3 skriver:

  titta på mina videos med Benny Hinn på min blogg om superkyrkan. Detta är inte Gud. Han förbannar människor och beter sig som en demon faktiskt. Väldigt otäckt… !:a videon är David Wilkersons varning om superkyrkan med anknytning till just RKK

  Videorna finns i de tre första kommentarerna

 11. P-O.S skriver:

  Hej Håkan.
  En gång i tiden levde jag också på beröm, men Jesus har förvandlat mig så att jag inte längre dyrkar människor.
  Jag hade en otrolig auktoritetstro, och blev jättelätt manipulerad och kastades hit och dit.
  Prisad vare Herren Jesus att han arbetar med mig så att jag får en egen identitet och inte är beroende av någon annan än Honom.

  Må Herren välsigna dig och Yindee.

  • singingdogblogg skriver:

   Det var en uppmuntrande kommentar. Jag tror att vi kommer in en tid då det blir helt avgörande om man har sin fasthet i Gud eler någon annan. Var välsignad broder., Håkan och Yindee

 12. Håkan, det var år sedan sist vi sågs…

  Jag vill fråga dig vad du upplever då det gäller den andliga berusningen som rör sig inom kristenheten idag. Jag syftar då på det som kommer via Toronto, Pensacola, profetrörelsen i USA och Lakeland.
  Tror du detta är ett verk av den helige Ande ?…..

  • singingdogblogg skriver:

   Hej Eruk-Stefan. Kul att höra ifrån dig. Svaret på din fråga blir: jag vill inte ta på mig ansvaret för att bedömma om det är från Gud eller inte. När jag äter fisk njuter jag av köttet men lämnar benen. så gör jag med all undervisning jag tar till mig det som jag upplever är från Gud och lämnar det andra. Däremot kan jag med bestämdhet säga att den nya enheten mot Rom inte är från Gud. De håller på att skapa en koloss som kommer att förfölja Andens församling.

 13. Om någon av oss ser att vi har syskon som är på villovägar, att de har kommit under förförelse och fel inflytande…

  Ska vi då bara se på och låta detta ske !!!

  Så frågan jag ställer är:
  -Är det bibliskt att varna för falska profeter och falska lärare ?…

  Ger oss Bibeln instruktioner om hur vi hjälper våra syskon att komma in på den smala vägen igen ?…

  Hur är det för den som har profetisk uppenbarelse och gåvan att skilja på andar, är detta bara till för den personens eget bruk ?…

  Om dessa som är nya i tron eller de som inte nått andlig mognad behöver hjälp för att se och urskilja vad som är rätt, så är det väl också viktigt att se och urskilja vad som är fel…

  Är gåvan att skilja på andar given till alla ?…

  Om det visar sig att Benny Hinn är en falsk Lärare och/eller profet, och du får klarhet att han genom sin förkunnelse och sin missionsorganisation lurar, bedrar och förför 100 000 tals troende människor… Vad gör du i ett sådant läge ?…

  Om detta verkligen är det som händer och sker i denna tid, är det då obibliskt att någon reser sig upp och varnar ?…

  Gör David Wilkerson fel som varnar och går emot villolärarna ?…

  Jag hoppas att du inte tycker att jag ställer besvärliga frågor, jag önskar höra vad du upplever då det gäller detta ?

  Broderliga hälsningar: Erik-Stefan Sagelind

  • Håkan Nilsson skriver:

   Hej Eril- Stefan. Det vår många frågor. Jag kan inte svara uttömmande på dem men jag skall ge några funderingar. Det står mycket i bibeln om att förmana. läs exempelvishEs.33:8-9. Rom.12:8. Rom.25:24. Tit.2:15. 1Tim1:5.
   Här några saker som jag tror är viktiga. Om man förmanar så skall det nog inte vara utifrån rykten och vad andra säger, utan på ett tilltal från Gud. Det är så mycket förtal och kritik, särsilt mot de som har en stark tjänst. Kristenheten i sverige har väldiga problem med vad som händer på andra sidan atlanten, men det är väldigt tyst om avfallet vi själva lever i. Jag tycker det är ett störe problem. De är så mycket sken av gudsfruktan och lite kraft och det är få sammanhang där Guds Ande har tillträde. En annan sak: om man förmanar någon och det skulle vara fel,så är det ingen katastråf en person som vandrar med Gud behöver inte försvara sig själv utan lämnar det till Gud. Det finns Gudsmän och Gudskvinnor som hamnat i utförsbacken för att de försvarat sig och inte lämnat det till Gud. Detta är ett prov på ödmjukhet. Gåvan att skilja på andar behöver vi verkligen i dag, Har man den skall man inte vara rädd att bruka den. Dock är det så att om man har fruktan kvar i sitt liv så kan det bli misstänksamhet istället för urskiljning. Så, det var några synpungter i all hast. Glada tillrop från Håkan.

 14. Mandy skriver:

  Gåvan att skilja mellan andar är viktig, man ska se vad som är lögn, jag har äran att ha den gåvan och jag tackar Herren för det! Det finns så mycket skräp där ute som kyrkan har tagit in.. Mycket att man upphöjer människor.. aploderar och sådant för predikanter tycker jag är överdrivet.. Jag tycker att ändå ska vara försiktig med att döma en ledande Gudsman då vi inte har rätt att göra det.. Lämna det till Gud.

  Bless you all

 15. singingdogblogg skriver:

  Välkommen till singingdogblogg.Bra att du har gåvan att skilja på andar, den behövs verkligen. Det är rätt som du skriver att vi inte har rätt att dömma, men däremot så är vi uppmanade att bedömma. Guds kärlek står på två ben, lamm och lejon. Barmhärtighet mot människan och helig vred mot synden. Gud välsigne dig. Håkan.N

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: