TALITA (GUDS LILLA FLICKA)

  talitaA

Nu avbryter vi sommaruppehållet med att presentera vår nya familjemedlem. Hon hette Spira, men vi döpte om henne till Talita för min kära hustru som är thailändska har svårt att uttala r och då blir det Spila när hon skall kalla på hunden.

Vi hittade Talita på blocket, bestämde oss på en gång och åkte upp till Kramfors för att hämta henne, omplaceringen gick mycket bra. Talita är en tvåårig tik, en korsning mellan schäfer och border collie. Hon påminner lite om Tabac i teckningen och har mycket starkt utvecklade vallegenskaper. Hon är blyg, tystlåten och har inte visat någon sångartalang. Hon har andra begåvningar och har förstått att man inte skall ta efter andra.

Talita älskar att springa i skogen och hennes fart och glädje påminner om en femtonåring på moped. Nu några dagar har hon varit med i blåbärsskogen och hon plockar också blåbär, men fyller inte på i hinken utan i magen, så hon är alldeles blå om tungan.

Foto: Leif O Johansson

Annonser

5 Responses to TALITA (GUDS LILLA FLICKA)

 1. gamla matte och husse skriver:

  hejsan på er…

  jätte roligt att se att det går bra med talita.har tänkt mycket på henne hur allt gått osv.barnen kommer att bli glad att få se detta.ge talita en jätte kram och puss från oss…ha det gott

  • singingdogblogg skriver:

   Nu under hösten har vi varit i skogen nästan varje dag.När vi kör in på en skogsväg blir hon så lycklig och då mumlar hon och småpratar. I bland får hon glädjefnatt och rusar runt. Flera gånger när vi varit i skogen har hon hittat en bäck då rusar hon i bäcken så att vatnet yr sedan en repa i skogen och så tillbaka i bäcken. Hon älskar att klättra upp på någon stor sten och stå där och spana. Naturligtvis har hon ett väldigt bestyr att hålla reda på oss, så kommer vi en bit ifrån varandra så springer hon mellan oss hela tiden.Vid det här laget har hon en mycket bra kondition och mår utmärkt. Glada hälsningar till hela familjen från Håkan Yindee och Talita.

 2. Rose-Marie Sjöberg skriver:

  Hej! Jag äger Talikas mamma Ronja som är långhårig schäfer och 25% samojed. Jag blir så glad att se hur fin Talika har blivit så jag förstår att hon hamnat hos kärleksfulla och underbara människor. Malin ringde nyss så jag fick denna sida för att kunna se henne. Min Ronja har bara fått en kull valpar så det är så skönt att veta att dom hamnar rätt. Jag ska knäppa någar kort på Ronja och även Talikas bror Rocky som jag har om ni är intresserade att se hennes arv. Mvh Rose-Marie Sjöberg ( Kramfors )

 3. singingdogblogg skriver:

  Vlken underbar hund vi fick tag i, hon är vår glädjespridare. Det har ni gjort bra.

 4. talitas ex matte o husse skriver:

  hejsan och ett stort tack för bilderna på talita, det värmer i våra hjärtan att se att hon har det så bra…
  ni är dom bästa…barnen har saknat henne så för dom betyder detta mycket…ha ett bra 2010 och lycka till i svampskogen till hösten…krama talita från oss och ha det gott. många kramar från oss i kramfors….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: