IN MEMORIAN

död

Den sjungande kyrkhunden Tabac har gått ur tiden.

Annandag påsk blev han akut sjuk och dog, i en hög kommen ålder mätt på att leva. ”Både människor och djur hjälper du HERRE” så står det i Psaltaren kapitel 36 vers 7. Våra härliga år med Tabac har verkligen visat att det ordet är sant.

När man läser Bibeln kan man se att djuren har en stor plats i Guds hjärta. När Gud lät Noa bygga arken, gav Han också plats för djuren och de överlevde katastrofen tillsammans med Noa och hans familj. Läs Jesaja kapitel 11 om när Jesus kommer tillbaka till Israel för att regera här på jorden (en händelse som är nära förestående) där skriver Jesaja mera om djuren än om människor.

Kommer djuren till Himmelen när de dör? Vi bör istället ställa oss frågan: kommer jag till Himmelen när jag dör? Djuren är inte födda i avskildhet från Gud och behöver inte välja om de skall tillbringa evigheten i Guds Rike eller i Helvetet.

Tabac är död men hans sång lever vidare i vårt minne, och även här på bloggen.

Annonser

8 Responses to IN MEMORIAN

 1. StenHuggarn skriver:

  Hej!

  Har startat en liten smidig webbring som sammanfogar våra kristna hemsidor och bloggar! Gå med du med och sprid ditt budskap, öka även trafiken till din sida.

  Webbringen heter Frälsaren.

  /StenHuggarn.

 2. singingdogblogg skriver:

  Gud välsigne dig och din vision, skall titta mera på det om några dagar.

 3. Annika skriver:

  Kändes sorgligt när vi hörde att Tabac gått ur tiden. Han var en stark personlighet. Djur är en gåva från Gud och han sörjer för dem också. Vi saknar Tabac och minns särskilt den speciella kvällen när han blev befriad.

  Ha det gott!

  Annika & Otto

 4. singingdogblogg skriver:

  Kära Annika och Otto,
  Tack för kommentaren. Nu har en tvåårig tik med namnet Talita intagit platsen efter Tabac. Hon är så vacker och snäll, men aldeles för blyg för att sjunga. När jag fått tillbaka kameran från reparation skall jag lägga ut en bild på henne.

 5. Gunilla skriver:

  Vad sorgligt att Tabac är borta. Han var verkligen en unik skapelse och har säkert sin plats i evigheten.
  Hoppas att vi kan få träffa Talita också någon dag.
  Hälsningar från skogen
  Gunilla o Daniel

 6. singingdogblogg skriver:

  Tack! Vi skall snart presentera vår nya familjemedlem, det blir när jag fått tillbaka kameran från reparation, hon är en blandrastik på 2 år. Er blogg Fridens pensionat är verkligen bra.

 7. Mija skriver:

  Hoppas att saknaden efter en fin Tabac inte är allt för svår, och all lycka till med er nya Talita! Mvh från Tabacs uppfödare! Hälsningar från Hälsingland

 8. singingdogblogg skriver:

  Tack för hälsningen. Som ni nog förstår så blev det för tomt utan Tabac, men då hittade vi Talita på blocket och så blev hon vår nya familjemedlem. Glada hälsningar från Håkan, Yindee och Talita.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: