Kjejsaren och narren

 

spiran

En kejsare hade en narr i sitt hov. En dag gav han narren en guldspira och sa till honom: Res ut i vida världen och sök, hittar du en människa som är dummare och en större dåre än du själv, så överlämna spiran till den personen. Som alltid var narren sin herre trogen och reste ut i vida världen. När knappt ett år gått hade han ännu inte funnit någon att överlämna spiran till, men fick beskedet att han skulle återvända till hovet, för kejsaren låg för döden. Narren reste snaraste vägen tillbaka till hovet ooch sökte upp  kejsaren där han låg ihopsjunken i sin bädd.

Efter en lång stunds tystnad frågade narren kejsaren om han förberett sig och var redo att dö. Med ett bedrövat ansikte såg kejsaren upp på narren och svarade: Nej- nu har jag insett att jag inte är redo och jag är rädd för att dö. Då tog narren spiran och överlämnade den till kejsaren, ty en större dåre hade han aldrig träffat.

Kejsaren var en god människa, han hade delat med sig till de fattiga, arbetat för freden och miljön och var en flitig kyrkobesökare. Men den stackars kejsaren hade aldrig anförtrott sig åt Jesus och öppnat sitt hjärta för honom. Han hade aldrig lyssnat till orden från Jesus där Han säger: ”Jag är vägen sanningen och livet, ingen kommer till Fadern utom genom mig.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: