En stinkande plats för Jesus

I dag på min markeringsrunda blev jag  sittande i den mjuka snön utanför ett stall som finns här i närheten. När jag drog in lukten från stallet i min nos kom samtidigt en tanke till mig. Tänk så trevligt om man kunde ordna en riktig julotta i ett stall eller en ladugård. Som vallhund skulle jag säkert kunna samla ihop både folk och fä till en levande julkrubba.

Hästarna finns ju på plats redan. Några får skulle jag kunna hämta och vilken gris skulle inte med glädje spegla sig i fina lackskor och lukta på någon minkpäls. Jag tror säkert att husse och matte skulle kunna övertala någon präst som kunde komma och vara trevlig. Sången skulle jag själv kunna bidra med.

Fantasin skenade iväg där jag satt i den mjuka vita snön, men så helt plötsligt tog det stopp och jag avslog hela iden. Jag insåg helt plötsligt att allt skulle vara en omöjlighet, för vart skall man i dag hitta tre vise män.

Mitt i julförberedelserna är det många som känner sig ensam och utanför i vårt ”välfärdsamhälle.” är du en av dem? Då är du i gott sälskap. Jesus, Han som är upphov till vårt julfirande var redan vid födseln föraktad och övergiven. Stallet Han föddes i var med sina lager av ihoptrampad dynga en stinkande plats, på betryggande avstånd från människovärdigt boende.

Advent betyder ankomst. Det finns omkring 300 profetior i gamla testamentet om att Jesus skulle komma och nu väntar vi på att Han skall komma tillbaka. I Bibelns Gamla och Nya Testamente finns det sammanlagt 568 Bibelsammanhang som talar om att Jesus skall komma tillbaka. Men då kommer Han inte till ett stinkande stall, då kommer Han för att regera.

 jul.jpg

När Jesus kom första gången till Jorden var det bestyret med skatteskrivningen som blockerade alla dörrar för Jesus. Nu är det julen som står för dörren.

Annonser

2 Responses to En stinkande plats för Jesus

  1. Sylvia skriver:

    Hej! Blev tipsad om din blogg av en blogg-kompis. Tycker du är en smart och klurig hund med hög självakting. Humor har du också. Tittar gärna in igen om jag får.

  2. Bacco skriver:

    Blev tipsad om din blogg, jag läser högt o mumlar i skägget (är en Risensnauser) som frapperas över din otroliga insikt i denna hektiska människornas virvlande tidevarv . ”Kul i hjul” men man kan oxå säga att våra vänner kommer gå i däck när klockan klämtar, vår ladugård står tom men vem vet vilken lada som väljs när det är dax. På vår laduvägg har min momo satt upp en älgskalle med belysning o tomteluva de du det är nått att skälla på. Jag kommer att titta in igen ./Bacco

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: